Pr. 1. januar 2013 er der indført nye regler for, hvor lang tid du som patient må vente på et offentligt sygehus, før du får ret til at blive behandlet på et privat sygehus eller klinik i stedet. Reglerne betyder, at du som udgangspunkt fremover må vente 2 måneder på behandling, hvor fristen tidligere var én måned, med mindre at du er alvorligt syg. Det er lægen på det sygehus, du skal behandles på, der afgør, om du får ret til behandling inden for én eller to måneder.

Hvordan beregner man ventetiden?

2 måneders ventetid beregnes fra den dato, hvor sygehuset i din hjemregion modtager en henvisning fra din læge, og frem til den dato behandlingen kan starte. I beregningen medregner man ikke perioder, hvor du gennemgår et undersøgelsesforløb. Dog medregner man ventetid udover 2 uger til hver enkelt diagnostisk undersøgelse (røntgen eller skanning), der indgår i undersøgelsesforløbet. 

Hvordan kan du blive henvist til CFR Hospitalerne i Lyngby?

Du kan vælge behandling på CFR Hospitalerne i Lyngby, hvis vi har aftale med regionen om netop den behandling du skal have foretaget. Bed dit hjemsygehus om at oplyse behandlingskoden på din operationstype. På www.sygehusvalg.dk kan du indtaste denne behandlingskode. Hvis CFR Hospitalerne i Lyngby står registreret under denne kode, har du ret til at blive viderehenvist til os. Du skal blot bede dit sygehus i din hjemregion om at sende os en henvisning. Er du i tvivl, så ring endelig til os eller til patientvejleder Hanne Jensen på +45 8620 9988 - telefontiden er mandag til torsdag kl. 10.00-15.00.

Hvordan får du en tid efter du er blevet henvist?

Efter vi har modtaget en henvisning fra din hjemregion, indkalder vi dig pr. brev eller pr. telefon. Hvis tiden ikke passer dig, er du velkommen til at kontakte os for evt. ændring. 

 

Link

Hvis du vil læse mere om det udvidede frie sygehusvalg, kan du læse mere på www.sygehusvalg.dk eller læse brochuren "Sygehusvalg sept 2013" fra Ministeriet for sundhed og forebyggelse, som du kan downloade her.